Fredrik Ahlén – ny produktionschef

Fredrik

Vi säger härmed välkommen till Fredrik Ahlén som tillträdde som ny produktionschef hos oss på Edge Emballage den 17 augusti.

– Tackar. Det här ska bli skitkul!

Varför Edge Emballage?
– För att jag tidigare haft dem som leverantör och alltid varit nöjd med dem. Sedan gillar jag Niklas driv att hela tiden vilja utveckla företaget, och jag tror att jag med min kompetens och erfarenhet kan bidra till den utvecklingen.

Vem är Fredrik Ahlén?
– Jag är 49 år och bor i Jonslund med min fru och mina tre barn (10, 17 och 21 år), av vilka två bor hemma fortfarande.

Berätta om din bakgrund!
– Jag har gått den långa vägen och därmed klättrat på ”karriärstegen” (skratt). Jag har en operatörsbakgrund i botten, men har under många är varit såväl produktionsledare som teamledare.

Var kommer du närmast från?
– Från IMI Hydronics Engineering i Ljung (tidigare TA, reds anm), där jag verkade som produktionsledare.

Och innan dess?
– Jag började min bana på Galaxie innan det blev Dahrén Tråd i Jonslund och sedan har jag jobbat på såväl Stjernfjädrar i Herrljunga som på BEWI i Vårgårda. Det var på Dahrén Tråd som jag kom i kontakt med Edge Emballage för första gången, då jag där bland annat var ansvarig för emballaget och returmaterialet. Vi hade då ett otroligt bra samarbete.

Hur kom du i kontakt med Edge vid det här tillfället?
– Jag och Niklas har hållit kontakten genom åren, och i och med att man hade en vakant plats nu som produktionsledare, så tog vi upp en diskussion som landade väl.

Vad tror du dig kunna tillföra?
– Mycket tack vare min tid och erfarenhet från IMI, som är en jättekoncern, hoppas jag kunna tillföra kompetens inom kontroll, rutiner, struktur och arbetsmiljö. Jag kan så att säga plocka russinen ur kakan och anpassa det till Edges verksamhet. Lägg därtill att jag har en mångårig erfarenhet som operatör, som också gör att jag förstår villkoren och förutsättningarna för tillverkning och produktion. Sedan hoppas jag kunna tillföra en lagkänsla där alla har – och tar – ett ansvar, vilket innebär att man ”lyfter” som individ.

Vad gör du när du inte jobbar, då?
– Jag älskar att jobba (skratt), men i övrigt har jag inget emot att tvätta och polera bilar…

Lycka till!
– Tackar!

Publicerades: 2020-04-09