Åter full fart i produktionen!

IMG_2221

Nytt år, nya möjligheter. Nu är vi åter i full gång efter en skön julledighet och det är full fart i vår produktion. Löpande kommer vi att förse dig med mer information om vår verksamhet.

Vi vill ändå passa på att redan nu ge er lite marknadsnytt vad gäller prisutvecklingen för tillverkning av träemballage för pall och pallkragar. En stark efterfrågan och begränsad tillgång på timmer i framför allt Europa och USA medför att priserna snabbt drivs uppåt. Marknadsindex för EUR-pallar och liknande produkter hade under 2017 en prisuppgång på mellan 12-15 procent och på plywood-sidan ca 10 procent.

Vi har även märkt av ökade transportkostnader inom Europa pga av brist på chaufförer, vilket förmodligen kommer att påverka totalkostnaden för levererade produkter.

Utvecklingen inom dessa områden kommer vi att hålla er kunder kontinuerligt informerade om. Nu hoppas vi på ett fortsatt gott år och ett lika bra samarbete som tidigare.

Och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor och funderingar eller behöver hjälp med något skräddarsytt upplägg. Vi är öppna för det mesta.

 

På återhörande

Niklas Johansson med personal

Publicerades: februari 2, 2018