Om oss

Edge Emballage AB startades 2008 som dotterföretag till familjeföretaget Hols Såg & Pall utanför Alingsås. En gedigen bakgrund inom konstruktion och tillverkning samt viljan att vidareutvecklas och arbeta direkt med slutkunden gav upphov till det nya företaget. Genom sin långa erfarenhet och höga kvalitet var Hols Såg och Pall fram till 2013 en av våra viktigaste leverantörer av nyproducerade pallar, bland annat special- och engångspallar. 2013 tog Edge Emballage över produktionsanläggningen i Hol, vilket ökat möjligheterna för oss att specialtillverka delar och skapa effektiva och trygga lösningar för våra kunder.

I dag är all verksamhet samlad under namnet Edge Emballage AB och vi finns i Fly som ligger ca 5 kilometer norr om Alingsås. Här finns administration, tillverkning, sortering, montering och lagerhållning på ett och samma ställe.

För tillfället pågår planering för en utbyggnad av vår produktionsanläggning. Förhoppningen är att den ska så färdig lagom till årsskiftet 2014/2015.

Edge Emballage AB sysselsätter i dagsläget ca 25 personer och vår omsättning ligger på runt 46 MSEK på årsbasis. Vår huvudmarknad är Sverige men vi finns även i de övriga skandinaviska länderna.

Företaget ägas av Arne Johansson, med sonen Niklas som VD och Martin som produktionsansvarig.

 

En leverantör – en faktura

Vår affärsidé är att samla allt på ett och samma ställe och sedan förädla alltihop för att förenkla för våra kunder. Vi tillhandahåller ett heltäckande utbud av emballage med kringprodukter samt erbjuder rådgivning, montering och transporter av emballaget. Det personliga besöket är viktigt för oss, på plats kan vi snabbt se hur våra kunder packar och ge förslag på lösningar som passar produkten, ökar säkerheten och håller kostnaderna i schack. Vår långa erfarenhet inom branschen har gett oss en god överblick av hela situationen: vad ska lastas, hur bör det packas för optimal säkerhet och hur ser vikt och viktfördelning ut. Utifrån det kommer vi sedan med ett heltäckande förslag.

 

Kreativa lösningar

Rätt emballage är ovärderligt för våra kunder och viktigast för oss är att hitta olika möjligheter att hjälpa till. Antingen skapar vi ett nytt emballage, bygger om det du har eller hjälper dig att hitta en annan lösning som passar för ändamålet.

 

 

 

Edge