Claes växlar upp som ny vice VD

_B2A1404

Det har säkert inte undgått många att det går bra för Edge Emballage och att företaget nu befinner sig i en mycket expansiv fas. Som en del i framtidssatsningen ingår att avlasta Niklas Johansson som VD genom att tillsätta Claes Ahlqvist som ny vice VD.

Niklas Johansson kommer därmed att kunna fokusera på proaktivt kundarbete och att jobba med utveckling som är hans verkliga gebit. Claes kommer såsom vice VD att avlasta honom genom att ta hand om bland annat personal, organisation och administration – med rapportering direkt till Niklas.

Något som passar Claes som hand i handske då han större delen av sitt yrkesverksamma liv jobbat just med dessa bitar i stora organisationer/företag såsom bland annat Fazer. Erfarenheter som kommer väl till pass just nu.

Formellt tillträdde Claes sin nya befattning den 1 september, men redan i samband med coronautbrottet inleddes ett intensivt arbete Claes och Niklas emellan för att se över och förändra organisationen. Inte minst genom att få funktionerna produktion, order samt sälj/inköp att ”tala samma språk”. I övrigt har jobbet med att förändra det inre arbetet lett till en bättre anpassad produktionsenhet i Fly, där tillsättandet av Fredrik Ahlén som ny produktionschef och Linda Borg som ny ekonomiansvarig samt renodling av verksamheterna i just Fly (produktion) och i Alingsås/Sävelund (lager, packning och montage) ingår.

– Framöver har vi en glasklar plan för hur vi ska gå vidare och vi har dessutom satt upp tuffa budgetmål. Vi vet att vi måste hitta fler samarbetspartner ute i Europa för att kunna lägga produktion där och på så sätt komma närmare våra kunder, typ Volvo, SKF, Ericson med flera. Därmed kan vi öka vår servicegrad genom snabbare leveranser och sänkta transportkostnader.

Hur ser du på din nya roll?
– Som något jättekul och utmanande. Min långa erfarenhet kommer väl till pass och jag ser en enorm potential för företaget att växa och utvecklas. I snabb takt har en rad pusselbitar fallit på plats – inte minst genom att vi hittat rätt personer till rätt plats och där alla tar ansvar för sina respektive funktioner. Nu kan vi successivt flytta fram våra positioner!

Publicerades: 2020-06-10