Med näsa för affärer…

Det kan man säga att ett av Edge Emballage senaste tillskott på personalsidan har. Hans namn är Claes Ahlqvist och med sina över 30 års erfarenheter från produktion och försäljning är tanken att han ska utveckla Edge affärer ytterligare i framtiden.

Claes började sin anställning hos Edge Emballage i oktober förra året. Tycke uppstod mellan Niklas Johansson och Claes när Edge hyrde in sig i lokaler i Spiken, där Claes tidigare drev Lennartssons Bageri. I och med att den verksamheten avvecklades hjälpte Claes några av sina tidigare kollegor att få jobb hos Edge. I samband med detta erbjöds Claes en anställning som affärsutvecklare där. Något han inte var sen att nappa på.

– Edge är ett oerhört spännande företag med en enorm potential, så det var svårt att tacka nej till den utmaningen, säger Claes och skrattar.

Vad är då tanken att du ska göra?
– Framför allt vara med och vidareutveckla vårt flaggskepp i Fly genom att skapa en mer modern och rationell produktionsanläggning. Sedan hoppas jag kunna öppna upp dörrar och skapa kontakter på exportsidan och få till stånd en bra tradingverksamhet ute i Europa. Genom vårt fina samarbete med aktörer som Volvo, SKF och Ericson är jag övertygad om en stor tillväxtpotential.

Och hur långt har du/ni kommit?
– Initialt har jag haft fokus på organisation och renodling av verksamheten i Fly samt att skapa mig en bild av möjligheterna på exportsidan. Under våren är tanken att vi ska kunna flytta fram våra positioner och jobba mer aktivt med affärsutvecklingen.

Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund!
– Jag är boråsare från början och har jobbat över 30 år med produktion och försäljning. Nu senast inom Fazerkoncernen mot bland annat ICA och COOP på bagerisidan. Jag har gått den långa vägen från säljare och inköp till chef i olika befattningar.

Vad tror du att du kan tillföra hos Edge?
–  Jag tror att mina erfarenheter från de lite större företagen kan befrukta det lite mindre och välskötta bolag som Edge idag är. Jag är övertygad om att det kan bli en bra combo. 

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag är en friluftsmänniska som gillar att vara ute i naturen för att fiska och åka skidor. Vi har byggt oss ett litet ställe vid en sjö i Svenljunga kommun där vi trivs bra på fritiden.

Och finns det någon familj?
–Jajamän. Jag bor tillsammans med min Helena och vår treåriga dotter Sonja i Alingsås. Sedan tidigare har jag dessutom ytterligare en dotter och en son.

Lycka till!
– Tackar. Det här kommer säkert att gå bra…

Publicerades: 2020-19-02