Martin firade 25 år på företaget

IMG_3179

IMG_3182Den 2 november bjöds det på tårta hos Edge Emballage. I centrum stod Martin Johansson, 44 år, äldste sonen till företagets ägare Arne, som då firade 25 år på företaget.

– Jag började faktiskt min anställning på det som då hette Hols Såg & Pall 1 november 1991 och har blivit kvar sedan dess. Det måste väl vara ett bevis på att jag trivs, säger Martin och skrattar.

Vad gjorde du då från början?

– Min första uppgift var att bege mig till Vagnshed, där Edge vagga faktiskt stod, för att på min farbrors direktiv färdigställa ett antal order gällande halvpallar till SKF.

Och vad har du gjort på företaget under alla dessa år?

– Allt! Jag har ett brett register minsann. Jag har byggt maskiner, kört jordbruksmaskiner samt kapat och hyvlat bräder med mera.

Hur tituleras du idag?

– Produktionschef med ansvar för arbetsfördelningen.

Vad brinner du mest för?

– Att bygga egna maskiner för att därmed få en effektivare produktion. Mitt motto är att minimera arbetsinsatsen och ändå få ut en högre kapacitet. Ett exempel på det är då jag för tio år sedan utvecklade en då tio år gammal spikmaskin till en högre kapacitet än dåtidens moderna maskiner. Det ligger tillfredsställelse i det…

Är du något av en uppfinnarjocke?

– Det kan man säga. Jag har en bra förmåga att se logiska flöden och omvandla detta till praktiska och effektiva lösningar.

Och tårtan smakade gott?

– Absolut!

Då får vi å företagets vägnar gratulera och önska lycka till i fortsättningen!

– Man tackar.

 

 

 

Publicerades: november 9, 2016